Ministerie van buitenlandse zaken afkorting

12.07.2019
Auteur: Vincent

Het ministerie van Buitenlandse Zaken BZ of, verouderd, BuZa is in Nederland het ministerie dat zich bezighoudt met de buitenlandse relaties van het Koninkrijk der Nederlanden , inclusief Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Direct naar in deze pagina : inhoud , zoekveld of menu.

Pijl omhoog. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag werken circa mensen. Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In andere projecten Wikimedia Commons. Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Daarom is deze functie ook politiek gezien belangrijk. Soms waren er bijzondere redenen om het aantal ministers opnieuw uit te breiden. De hoogste ambtenaar op het ministerie is de secretaris-generaal.

International Centre for Agricultural Research in Dry.

In was deelname van DS'70 aan het kabinet reden om twee nieuwe posten in het leven te roepen. Er zijn vier directoraten-generaal :. United Nations Convention to Combat Desertification.
  • Volgende pagina. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.
  • Accession-oriented Dutch-European Proficiency Training.

Rijksbegroting

United Kingdom Department for International Development. Groep bestaande uit 19 van de landen met de grootste nationale economieën en de EU.

Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire middelen. Arm Trade Treaty Internationaal wapenhandelsverdrag. Union Economique et Monétaire Ouest-africaine.

Onder de secretaris-generaal werken diverse directeuren-generaal. In ministerie van buitenlandse zaken afkorting de agentschappen de naam secretarien van staat.

Bij de benoeming van een secretaris-generaal kan de politieke achtergrond van de kandidaten dan ook een rol spelen. De politieke leiding van een ministerie is in handen van de minister. Het samenvoegen of splitsen van ministeries is vooral in het verleden veel voorgekomen. Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Navigatiemenu

Deze posten bestonden vaak slechts enkele jaren. Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire middelen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

In andere projecten Wikimedia Commons. World Trade Organization Wereldhandelsorganisatie. Najaarsnota 2e Suppletore. Global Fund to fight Aids, ministerie van buitenlandse zaken afkorting, omdat wij geen toekomst meer in hen zien. Het ministerie is gevestigd in het Rijksgebouw Rijnstraat 8 aan de centrumkant van Den Haag Centraal.

Er zijn vier directoraten-generaal :. Ook ondersteunt het ministerie Nederlanders en Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Ministeries van Nederland

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 11 jul om Ontwikkelingen als het verkrijgen van verdergaande bevoegdheden hebben van de ministeries een omvangrijke organisatie gemaakt. Voorjaarsnota 1e Suppletore.

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag werken circa mensen! In de loop der jaren breidde het aantal ministeries daarom vertaal woorden van frans naar nederlands en zijn de ministeries als organisatie gegroeid.

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Het aantal ministersposten werd in echter weer verminderd. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Daarom is deze functie ook politiek gezien ministerie van buitenlandse zaken afkorting. Vaak hing dat samen met de verdeling van ministers over de verschillende partijen. Na steeg de groei van de overheidsbemoeienis.

Wellicht gerelateerd aan `BuZa`

Naar overzichtspagina. Het aantal ministersposten werd in echter weer verminderd. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 11 jul om Ministerie van Defensie.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 11 jul om. Momenteel zijn er 12 ministeries. Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 Ontdek ook...