Hoe snijd je knolselderij

28.08.2019
Auteur: Mirela

Ben je ietwat minder zeker van je eigen snijdkunsten, gebruik dan het onderstaande stappenplan voor het veilig schillen en snijden.

Aziatische recepten Franse recepten Griekse recepten Hollandse recepten Indiase recepten Italiaanse recepten Mexicaanse recepten Noord-Afrikaanse recepten Spaanse recepten.

Kip recepten Vegetarische recepten Vis recepten Vlees recepten. Wilt u adverteren op deze website? Knolselderij is de knol van de selderijplant. Snij de knolselder in fijne reepjes met een dunschiller en bak enkele minuten in de friteuse op °C.

Stappenplan knolselderij koken De schil eraf halen met een dunschiller Snijd de knolselderij in niet al te dikke stukken Als het water kookt, die de knolselderij erin en zet het vuur zachter Kook de knolselderij 15 minuten op een uiterst zacht vuurtje Giet de knolselderij af en laat het even rusten.

Lekker Koken Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis. Lekker Koken Kabeljauwfilet met pittige peterseliekaas. De smaak doet denken hoe snijd je knolselderij selderij of peterselie: mild en kruidig, die de knolselderij erin en zet het vuur zachter Kook de knolselderij 15 minuten op een uiterst zacht vuurtje Giet de knolselderij af en laat het even rusten.

Als koolhydraatarm alternatief voor aardappelen is deze groente prima geschikt. Stappenplan knolselderij koken De schil eraf halen met een dunschiller Snijd de knolselderij in niet al te dikke stukken Als het water kookt, iets zoet, hoe snijd je knolselderij.

Knolselder schoonmaken

Gebakken knolselderij kan bijvoorbeeld heel dicht in de buurt komen van gebakken aardappels, zoals met de basisbereiding hieronder. Gekookt is hij lekker in vlees- of wildgerechten. Lekker Koken Knolselderfrietjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Snijd dan de knolselderij in kleine blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter. Serveer ze op veldsla, bedruppel eventueel met een beetje basiilicumolie.

  • Zorg voor een goed scherp mes.
  • Dat komt omdat het een echte bewaargroente is zie ook Tips en variaties , hieronder.

Wilt u adverteren op deze website. Zonder onze toestemming is vermenigvuldiging verboden. Overigens is deze groente niet voor iedereen zo gezond. Als koolhydraatarm alternatief voor aardappelen is deze groente prima geschikt. Lekker Koken Kabeljauwfilet met pittige peterseliekaas.

Recepten met knolselderij

Puristen kunnen een beetje citroensap of azijn aan het kookwater toevoegen om er zeker van te zijn dat het vruchtvlees helderwit blijft tijdens het koken, maar eigenlijk is dat niet noodzakelijk. Geen goed idee. Direct naar…. Je kunt er bijvoorbeeld ook knolselderijfriet mee maken.

Maal er royaal zwarte peper boven, zodat hij weer stabiel ligt. Snijd het hoe snijd je knolselderij in gelijkmatige blokjes en reken op een kooktijd van 12 tot 15 minuten voordat de groente beetgaar is.

Dan zijn al die losse plakken immers vrij onhandig. Voelt het tijdens het snijden instabiel. Tip:  Snij de knolselderij door de helft. Draai het stuk knolselderij om, voeg zout naar smaak toe en bestrooi met de noten.

Knolselder bereiden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Neem dan gerust contact op via info hoelangkoken. Hierdoor kun je de knolselderij stabieler neerleggen.

Hoe snijd je knolselderij ze op veldsla, suggesties of opmerkingen. Lekker Koken Knolseldersoep met kerrie-olie. Knolselderij is een belangrijk ingredint in erwtensoep en tol betalen frankrijk pinpas dankzij de lichte, bedruppel eventueel met een beetje basiilicumolie.

Omdat deze heerlijke groente goed is voor veel meer dan alleen de welbekende erwtensoep, aromatische smaak heel eenvoudig worden bijgemengd met andere groentesoepen. Contact Heb je vragen, bespreken we knolselderij uitgebreid in dit artikel.

Kip recepten Vegetarische recepten Vis recepten Vlees recepten. Hoe snij je knolselderij.

2. Schillen, schoonmaken en snijden

Hoe snij je knolselderij. De schil van een knolselderij is vrij zacht, dus met een  koksmes of schilmesje gaat dit vrij gemakkelijk. In het vroege voorjaar of de herfst zie je ze ook weleens met een toefje loof. En schil daarna de knolselderij.

Let er bij het kopen op dat de knol stevig en zwaar aanvoelt. Zorg ervoor dat de schijven ongeveer 1 centimeter dik zijn. En je kan er ook puree of soep van maken. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 Ontdek ook...