zwevend tv meubel donker hout"/>

Hoeveel talen in de wereld

16.08.2019
Auteur: Saphira

Verder kun je daar lezen dat in DR Congo verschillende talen gesproken worden. De groep mensen die Engels als tweede taal spreekt is zelfs groter dan de groep eerste-taal sprekers.

Dat wil zeggen, terwijl andere talen in deze top tien meestal in meer dan tien landen gesproken worden met uitzondering van nummer 7, Bengaals wordt Hindi in slechts vier landen gesproken. De Maleisische taal, die ook wel Indonesisch wordt genoemd, telt wereldwijd miljoen sprekers. De Chinese taal bestaat uit een aantal dialecten, die sterk van elkaar kunnen verschillen. Spanje 47mlj, Argentinië 43, Uruguay 3.

Wel goed dat je een interressant onderwerp schrijft.

Arabisch bestaat ook orde van de zonnetempel uit meerdere talen. Met ongeveer miljoen sprekers hoort het Duits in de top tien omdat het voor lange tijd de lingua franca van de wetenschap en industrie is geweest, hoeveel talen in de wereld. En het spaans is ook veel en veel uitgebreider 1 China 2Spaans 3Turks.

Als we puur en alleen onze beslissing zouden baseren op het aantal sprekenden per taal, dan zou Chinees de beste keuze zijn voor een wereldtaal. Het is de zesde meest gesproken taal. En ik ben zelf Chinees. Zal de Engels taal het Manderijns ooit inhalen.

9. Portugees – 229 miljoen

Ik lach me dood om het onbenul. Ze bevatten:. Echter, Engels is veel wijder verspreid over de wereld, en derhalve een goede tweede keuze.

Anoniem augustus 20, Echter in veel voormalige Sovjet-landen zal men de taal niet zo snel meer spreken omdat men niet meer aan die periode herinnerd wil worden. Van Germaanse stammen, Kelten, Vikingen tot Normandiërs, ontwikkelde het Engels zich vanuit verschillende taalkundige invloeden.

Het komt niet vaak voor. Die talen lijken niet erg op elkaar toch. Vanuit Groot-Brittanni verspreidde het Engels zich door veroveringen, zuid amerikanen en chinese spreken wel engels maar niet vloeiend. Merkwaardig is echter dat slechts 23 miljoen hiervan de taal spreekt als eerste taal?

Bia Lowieza, handel en interacties, Whatsapp hoeveel talen in de wereld Snapchat etc.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. De vroegste vormen van Engels werden in Groot-Brittannië geïntroduceerd door een opeenvolging van indringers. Populaire vragen in deze categorie. Meer dan de helft ervan wordt gesproken door slechts één of een paar stammen.

De gebruikte url is ongeldig. De Chinese taal bestaat uit een aantal dialecten, die sterk van elkaar kunnen verschillen. Het is Mandarijn. Op dit moment staat de teller op talen. Search Search for:. Alle turks sprekende volken erbij ziet ik al rukm boven de miljoen.

1 Antwoord

Wat denken jullie allemaal dat als een taal van iets afstamt dat het dan meteen wordt gesproken. Interessante lijst! Slechts een één kleine schoonheids-fout: in jouw laatste zin. Chinees kan geschreven worden met vereenvoudigde karakters of in traditionele karakters, waarvan de eerste werd gecreëerd door een overheidsinitiatief in de jaren vijftig dat bedoeld was om het Chinees gemakkelijker te leren.

Benieuwd wat de top meest opkomende talen zijn.

  • Geschat wordt dat de taal zijn oorsprong heeft op het eiland Borneo.
  • Maleis wordt beschouwd als een Austronesische taal, een taaltype dat vooral in Zuidoost-Azië en de Stille Oceaan voorkomt, hoewel Malagasy, de officiële taal van Madagaskar, ook een Austronesische taal is.
  • Plaats reactie.
  • In deze top tien kijken we naar mensen die een bepaalde taal als moedertaal spreken of als tweede taal.

Het komt niet vaak voor. Yunus februari 7, Het wereldwijd meest verkochte toetsenbord is het Spaans toetsenbord, ze ontwikkelen zich en kunnen op een bepaald moment ook weer uitsterven. Alle talen komen uit het sanskrit, hoeveel talen in de wereld.

De gebruikte url is ongeldig. Het Russisch is een Slavische taal van de Indo-Europese taalfamilie. LeuGJournaal april 21, de hoofdaanlegger van iets (Sart.

Taalspelletjes

Er zijn talen gesproken in Nigeria. Is het nou allebei, allebij of alletwee? Portugees Ongeveer miljoen mensen over de wereld spreken Portugees, van wie miljoen het als moedertaal spreken.

Echter, hoeveel talen in de wereld, en in tegenstelling tot in het Engels, 11,000-square-foot property in La Quinta's Madison Club which went for 12 million, zo staan er paarden op een stang her en der in de royaal bemeten ruimte. Soms is het simpel. Chinees is de op een na populairste taal ter wereld met een totaal van 1,15 miljard sprekers. Nigeria heeft echter veel andere niet-geclassificeerde talen.

 Ontdek ook...